Podpora

Jsme vděčni za každou pomoc. A rovněž my rádi podpoříme to, co nám dává smysl.

 

Podporují nás

Všem našim podporovatelům srdečně děkujeme za jejich nezištnou pomoc.

roklinka-kostalov
Manželé Šorfovi nám na svém pozemku v obci Košťálov poskytují krásný čistý kousek přírody pro zázemí Rok-linky. Díky tomu mají děti možnost po celý rok trávit čas na čerstvém vzduchu, ale také se zapojit do péče o zvířátka, která se na pozemku nacházejí. Za vše jsme Šorfovým velmi vděčni.
Manželé Šorfovi
poskytovatelé zázemí
Matka třech synů, tvůrkyně, malířka, autorka karet La Perla, keramička, vášnivá zahradnice a budovatelka šťastně žijící v Podkrkonoší. Vytvořila pro nás krásný motiv v podobě nádherného vstupního portálu (na úvodní stránce) s květinami a přírodními bytostmi, který dokonale vystihuje charakter celé Rok-linky. Své autorské dílo nám věnovala darem.
Se semilskými M.E.D.ověnkami nás spojuje respektující péče o děti, pro které se snažíme vytvářet bezpečné a láskyplné prostředí, a zodpovědný vztah a přístup k přírodě, k němuž děti hravou formou vedeme. Čas od času nám při výpravách do Semil M.E.D. poskytne zázemí, pokud nám například nepřeje počasí nebo potřebujeme využít možností, které nám příroda pro plánované aktivity nenabízí. Děkujeme, že vás máme!
Na lekcích dětské jógy se soustředíme hlavně na radost z pohybu a utváření respektujícího kolektivu. Děti díky kouzlu dechu a smíchu objevují své možnosti, zlepšují koordinaci celého těla, jemnou i hrubou motoriku a psychickou i fyzickou rovnováhu. Skrze hravé jógové pozice inspirované říší zvířat či pohádek rozvíjejí svou fantazii, uvolňují své emoce a učí se zklidnit mysl a nechat tělo chvíli odpočinout.

Podpořte nás i vy

Je-li to ve vašich silách, velmi nám pomůže jakákoliv jednorázová či pravidelná finanční podpora (IČO 71368850).

Finanční dary

Budeme vděčni za jakýkoliv finanční příspěvek na vybavení a pomůcky na bankovní účet číslo 123-5055160207/0100.

Co se o nás povídá?

Přečtěte si, co hezkého o nás pověděli lidé, kteří s námi již nabyli osobní zkušenosti.

Strávila jsem v Rok-lince jedno slunečné dubnové dopoledne a tu hřejivou a láskyplnou atmosféru si budu nadlouho pamatovat. Byly to chvíle klidu, bezčasovosti, bezstarostnosti a přirozeného dětského plynutí. Ten zážitek se popravdě nedá slovy ani popsat, ale měla jsem v Rok-lince celou dobu pocit, že teď a tady na tomto místě je mezi dětmi a jejich průvodkyněmi všechno jak má být a že tady je svět ještě v pořádku. Zázemí Rok-linky je v nádherné čisté přírodě a děti jsou v těsném kontaktu s přírodou a zvířaty, která se tu nacházejí. Nejdříve se děti v kroužku přivítaly, rozhýbaly tělo, zazpívaly si a pak jsme vyrazily na výpravu do lesa. Děti se rozeběhly po louce, větší ukazoval menšímu co našel, přidaly se další děti a společně si nález prohlížely. Holčičky si něco špitaly a smály se, začalo se společně svačit a povídat. Mirka se Žanetou nabídly dětem společnou hru na louce a kdo nechtěl, našel si svoji zábavu v trávě opodál. Skupinka dětí si pak začala do přinesených nádob nabírat hlínu a tak se vytvořila polní kuchyně. Jeden menší kluk si začal z klacíků stavět ohniště a to přilákalo další děti, které mu začaly s klacíky pomáhat. Pak přišly nejstarší děti a začaly přes klacíky skákat, jakoby to bylo opravdové ohniště. Menší děti ty starší s obdivem pozorovaly. Holčičky si něco vyprávěly a sbíraly do košíčku kytičky. Tu a tam se některé dítě na chvilku odpojilo od ostatních, aby bylo na chvíli samo. Tak přirozené a milé plynutí mě opravdu naplnilo radostí a byla jsem vděčná za to, že toho může být můj syn součástí. Vnímala jsem, že všechny děti, ti menší i ti větší, spolu dohromady krásně vycházejí a spolupracují. Potom už byl čas vrátit se zpátky na oběd, některé menší děti se chytly za ruce a běžely po louce směrem k lesní cestičce...
Kateřina
maminka a fotografka
Naše děti, Violku a Amálku, posíláme do Rok-linky už od dvou let. Rok-linku rádi využíváme celý rok pravidelně i na příměstské tábory. Obě děti jsou v Rok-lince velmi aktivní, dobře se pohybově rozvíjí a získaly vysokou samostatnost. Děti se těší na každý den v Rok-lince, prostředí školky je přitahuje v létě i v zimě; za každého počasí. I pro nás rodiče je každá návštěva v Rok-lince okamžikem klidu a pohody. Rok-linka nám pro děti výborně doplňuje klasickou městskou školku, která je přece jen méně svobodnější a od přírody vzdálenější. Violka a Amálka si vytvořily hezký vztah ke svému okolí. Rok-linku jednoznačně doporučujeme - máme dlouhodobě jen ty nejlepší zkušenosti. Všestranný a intenzivní rozvoj dětí nám přináší štěstí. Velmi děkujeme celé skupině Rok-linky za citlivý a jemný přístup.
Novákovi
vděční rodiče